Despre mine

Fotografia mea
"Suspin, plâng/ Privesc în gol/ Și râd/ Iubesc/ Umblând în negăsire/ Nu știu/ Nu vreau/ Să stiu ceva/ Și zac/ Visând, iubind/ Simțind, că-i nebunie."

sâmbătă, 2 august 2008

Relatiile dintre femei si barbati (versus sau egal?)


Nu e prima oara cand imi pun problema relatiilor dintre femei si barbati, mai exact cand incerc sa definesc si sa imi explic natura relatiilor dintre noi si ei.

O sa impart relatiile intre cele profesionale si cele personale, fiindca sunt niste criterii care imi vor facilita demersul, ca sa ma exprim cat mai protocolar posibil si clar neadecvat unui blog. (special pt carcotasi, aviz lui Alex D).

Din punct de vedere profesional relatiile sunt destul de tensionate. A devenit deja stereotip faptul ca femeile ajung destul de greu pe pozitii de top fiindca inca se lupta cu mentalitatea de tip societate patriarhala in care numai barbatul conduce. Totusi, depinde de domeniul in care activeaza, in politica e cel mai greu si in meseriile strict masculine de genul: camionagiu, sudor, "manager general" :)), dar ca sa nu discriminez, exista si domenii "strict" feminine, cum ar fi cele legate de comunicare, mass media, in care 80% activeaza femei.

Totusi, parca si in Romania ultimilor ani lucrurile au inceput sa se schimbe, ierarhiile au inceput sa se inverseze. Exista tot mai multe femei cu cariera si tot mai multi barbati ramasi la vatra, care au grija de casa, copii. Si uite asa intram in a doua parte a problemei, relatiile personale dintre femei si barbati.

Desi mereu am sperat la un echilibru de forte, concluzia e mai putin prietenoasa decat ma asteptam, si anume: nu exista si nu poate fi creat un echilibru afectiv in cadrul relatiei amoroase dintre un barbat si o femeie. Ca si fericirea, o stare de echilibru continua nu poate fi intretinuta.
Intotdeauna va exista un cocos si o gaina, oricat de permisivi vom fi, gaina + gaina nu fac oua si nici cocos + cocos. Prin urmare, desi raportul de forte se poate inversa pe parcursul unei relatii, intotdeauna va fi unul care va domina si un altul care va fi dominat. Intotdeauna va fi unul care iubeste si celalalt care...e iubit, unul care se cearta si celalalt care tace, unul care sufera si celalalt care..sufera de grija altuia...

Verificabil este ca intre femei si barbati nu poti pune niciodata semnul egalitatii, intotdeauna va fi o competitie, atat in relatiile profesionale, cat si in cele personale. Cred ca inca de la inceputul unei relatii pana la tribunal sau pana cand isi da obstescul sfarsit, cazul se intituleaza Maria vs Ion, fiindca exista numai femeie vs. barbat.

3 comentarii:

Ieerdnaaa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Computerica spunea...

Uita-te aici.. http://www.youtube.com/watch?v=_OvvgPwGZOU&feature=related

Ian spunea...

De obicei gaina e femeia, iar cocosul e barbatul. Dar in ultimul timp rolurile au inceput se se mai inverseze. Poate de cand au inceput femeile sa ocupe posturi de "General Manager".