Despre mine

Fotografia mea
"Suspin, plâng/ Privesc în gol/ Și râd/ Iubesc/ Umblând în negăsire/ Nu știu/ Nu vreau/ Să stiu ceva/ Și zac/ Visând, iubind/ Simțind, că-i nebunie."

duminică, 5 iunie 2011

La multi ani Noaptea Devoratorilor de Publicitate 15 ani :)

Noaptea trecuta am devorat publicitate alaturi de alte mii de persoane din industria de comunicare, sau de tineri care pur si simplu vor sa vada reclame de calitate. 
Asa cum a zis si Bobo, in deschiderea evenimentului, e o diferenta ingrijorator de mare intre reclamele romanesti si cele internationale, din punct de vedere al calitatii, al adaptarii strategiei de comunicare a brandului la universul cultural al publicului vizat in general si apoi la segmentul de piata in mod special.
Si ca tot vorbim de adaptare, e o enigma pentru mine de ce multinationalele folosesc aceeasi reclama in mai multe tari sau continente, oare chiar poate avea succes o reclama facuta in Germania si in Romania sau in State? Si cand vorbesc de succes nu ma refer sa fie premiata la evenimente internationale de publicitate, ci sa isi atinga obiectivele comerciale si sa ramana in mintea consumatorilor.

Noaptea a debutat cu Bobo care a facut misto in stilul binecunoscut relativ greu de digerat pentru un public mai matur sau mai rafinat, ridiculizand cateva reclame autohtone, dar felicitand organizatorii evenimentului si descretind un pic fruntile celor care s-au inghesuit fara succes sa gaseasca un loc bun in sala.

Dupa stand-up am vizionat cateva filmulete cu interviuri ale unor cretivi foarte cunoscuti din industrie care se bucurau ca evenimentul implineste 15 ani in Romania si ne-au impartasit cateva amintiri de la inceputul carierei.

Apoi au urmat 3-4 serii de reclame mai vechi, din anii '50-70, ca cele de la Coca-Cola, Ariel si cateva la produse rusesti, reclame mai noi, foarte bune, emotionante care atrageau atentia asupra problemelor de interes global, reclame haioase ca cele la Axe sau la Viagra sau sadice ca cea la benda adeziva.
Au fost atat de multe spoturi extraordinare, ca imi e foarte greu sa aleg cateva si sa zic astea sunt in top 5 cele mai bune.

All in all, trebuie sa recunosc ca am ras, am plans, m-am uimit, m-am scarbit si am aplaudat toata noaptea. Am fost profund impresionata de calitatea reclamelor si de faptul ca inca pot fi create spoturi care sa aduca ceva nou si un strop de genialitate.

In continuare sunt bucuroasa sa va amintesc cateva reclame autohtone, care se ridica la calitatea si succesul celor internationale, fiindca si romanii pot fi geniali:


Si mai multe reclame gasiti aici

Niciun comentariu: