Despre mine

Fotografia mea
"Suspin, plâng/ Privesc în gol/ Și râd/ Iubesc/ Umblând în negăsire/ Nu știu/ Nu vreau/ Să stiu ceva/ Și zac/ Visând, iubind/ Simțind, că-i nebunie."

vineri, 16 septembrie 2011

Job rollercoaster

Am revenit cu forte proaspete in campul bloggeritului sa va impartasesc experienta ultimelor luni, lupta pentru supravietuire - adica pentru un job stabil, placut si motivant!

Dupa o demisie fulgeratoare, care a socat pe toata lumea, de la sefi la familie si prieteni, m-am inarmat cu un CV bilingv beton si am pornit intr-o calatorie mai palpitanta si mai lunga decat cea mai periculoasa cursa cu rollercoasterul.

Am accesat toate site-urile de joburi, zeci de site-uri de companii si toate sursele posibile din categoria PileCunostinteRelatii, am trimis nenumarate mailuri, am spamat pe messenger, twitter si facebook si m-am infierbantat la fiecare raspuns, fie el pozitiv sau negativ.

Am participat la nu stiu cate interviuri si am analizat diferite oferte de joburi atat din marketing si PR cat si din domenii ca vanzari, consultanta si HR.

Am realizat ca la fiecare interviu cantam oda PR-ului, asa ca,  desi unii angajatori mi-au facut oferte pentru posturi in alte domenii, am zis i'd better stick with what I know best, adica PR.

Am inceput un internship la The Practice, unde am cunoscut o echipa de fete frumoase si inteligente, care indiferent de cat de mare e coada de clienti, cat de aproape e deadline-ul si cat de tarziu e ceasul, isi fac treaba la fel de bine, de perfectionist..de admirat.

Din pacate a trebuit sa le parasesc inainte de termen si sa imi caut un job stabil si remunerat, fiindca oricat de utila este experienta, cand zboara fluturi prin buzunare, e greu sa-ti stea capul la treaba.

Am dat fuga la JTI si am inceput un alt internship, remunerat, care prezenta posibilitati de angajare, dar nu oferea garantii. De la PR la Employer Branding nu e decat un pas, mi-am luat foarte in serios atributiile si am lucrat cu drag si spor la comunicarea si implementarea unor programe interne. Nici nu au trecut bine 6 saptamani ca am si primit o oferta de angajare si cu constiinta incarcata, ca voi pleca iar inainte de finalul internshipului, am luat hotararea de a trece de la un viciu la altul, de la tigari, la bere.

 Pe 1 septembrie am avut prima zi la Heineken Romania, o companie despre care intamplator povestisem  intr-un articol anterior, laudand ideile creative de brand PR.
Cu mult entuziasm, curiozitate si dorinta de a afla cat mai multe, cat mai repede, am luat parte la activitatile din programul de induction. Am cunoscut alti trainee, cobai de a 5-a generatie ca si mine, board-ul Heineken, middle management-ul si am aflat enorm de multe despre cum se fabrica berea, evolutia brandurilor Heineken si despre contributia fiecarui departament la business.

Azi am incheiat cu succes prima saptamana la noul meu biroas si ma bucur in fiecare zi de oamenii prietenosi si deschisi pe care ii am in jurul meu, de proiectele pe care le am de realizat si de atmosfera generala placuta.

In ciuda spaimei initiale, a cautarilor indelungi si a rabdarii ajunse la limita, pot sa spun ca a meritat!Am castigat 3 experiente extraordinare in 3 luni si ma simt mai implinita ca oricand!

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Niciun comentariu: