Despre mine

Fotografia mea
"Suspin, plâng/ Privesc în gol/ Și râd/ Iubesc/ Umblând în negăsire/ Nu știu/ Nu vreau/ Să stiu ceva/ Și zac/ Visând, iubind/ Simțind, că-i nebunie."

duminică, 13 aprilie 2014

Lansarea școlii de actorie Dream & Act și piesa "Gâlcevile din Chioggia"

Pe 12 aprilie, am avut plăcerea să particip la evenimentul de lansare a școlii de actorie Dream & Act, în cadrul căruia au sărbătorit de fapt 1 an de activitate. Pe lângă tort, șampanie și invitați de seamă (Ioana Picoş (actriţă), Ioana Popescu (Prodecan al Facultăţii de Marketing, ASE), Raluca şi Patrick Ouriaghli (din partea Asociaţiei "Ateliere fără frontiere"), Liviu Păsat (trainer, antreprenor), Irina Gherghilescu (trainer), Laurenţiu Florea (iniţiatorul proiectului "Susţine bunele maniere"), atracția serii a fost piesa de teatru pregătită de absolvenții școlii de teatru: "Gâlcevile din Chioggia", de Carlo Goldoni, în regia lui Ninel Petrache.

Nu mai văzusem piesa, așa că m-am documentat un pic înainte de spectacol. Din fericire, internetul oferă resurse nelimitate, așa că am aflat că dramaturgul italian Carlo Goldoni a scris comedia "Gâlcevile din Chioggia" în 1762, creionând cu măiestrie suișurile și coborâșurile vieții amoroase ale pescarilor și soțiilor sau iubitelor acestora, din orășelul Chioggia. Se pare că femeile au fost clevetitoare din toate timpurile, iar Goldoni a susprins perfect ce fac tinerele simple, dintr-un orășel de provincie, când nu au prea multă ocupație și visează la iubiții lor plecați pe mare. Atunci ies la iveală firile lor capricioase, orgoliile, invidiile și mofturile copilărești, dorința de a semăna ceartă și de a se răzbuna. Și spectacolul vieții din Chioggia se dezlănțuie cu mult umor, pe ritm de canțonete vesele, romantince sau melancolice, transpunând spectatorii în lumea de ieri, sau poate chiar de azi...

Felicit echipa Dream & Act pentru alegerea piesei, fiecare rol a scos în evidența talentul tinerilor care au creat o atmosferă extraordinară. Sala a fost arhiplină, ceea ce spune pe de o parte că trupa are mulți prieteni și fani, dar și că există foarte mulți iubitori de teatru.

N-am pornit cu prejudecăți legate de actorii amatori și nici cu gândul de a face judecăți de valoare, ci doar motivată de dorința de a petrece o seară plăcută. Trebuie să recunosc că am fost deosebit de suprinsă de naturalețea actorilor, de bucuria și plăcerea cu care își întruchipau personajul și de seriozitatea cu care au tratat acest spectacol. S-a vazut ca au muncit mult, iar eforturile le-au fost răsplătite cu minute în șir de aplauze și aprecieri.

Nu vreau să menționez ce actori s-au evidențiat prin umor sau șarm, fiindcă toți au fost buni și au avut momente strălucite, care au făcut sala să izbucnească în hohote de râs. M-am simțit extraordinar și le mulțumesc tuturor pentru o seară minunată!Niciun comentariu: