Despre mine

Fotografia mea
"Suspin, plâng/ Privesc în gol/ Și râd/ Iubesc/ Umblând în negăsire/ Nu știu/ Nu vreau/ Să stiu ceva/ Și zac/ Visând, iubind/ Simțind, că-i nebunie."

vineri, 13 iulie 2007

ReInVeNtInG MySeLf


Titlul ales pt primul articol ilustreaza cel mai bine starea de spirit pe care am avut-o in ultima perioada, stare ce a generat dorinta arzatoare de a schimba ceva...inca nu stiu ce, insa momentan acest "ceva" s-a concretizat intr-un nou look. Lucru care ma duce cu gandul la ce zic anumite guri rele..ca atunci cand nu esti multumit de ceva din viata ta si iti doresti o schimbare, in loc sa realizezi o schimbare de fond, te multumesti cu una de suprafata..te tunzi, sau iti vopsesti parul..iti iei o bluza noua si te declari multumita.

Tocmai de aceea folosind sloganul "reinventing myself" incerc sa ma conving ca schimbarea look-ului trebuie sa fie doar inceputul unor serii de schimbari mai profunde, care sa-mi redea zambetul pe buze, in urma carora sa pot zice din nou: sunt multumita de mine, ma simt bine in pielea mea!Totusi, chiar si cuvantul "schimbare" imi produce un sentiment straniu de anxietate, urasc monotonia, nu suport ca zilele sa semene intre ele, insa imi e atat de greu sa fac pasul decisiv..Cred ca schimbarea poate surveni doar dupa ce m-am analizat foarte bine si am ajuns chiar la radacina problemei..de ce vreau sa ma schimb?Ce nu imi place la mine?Tot procesul presupune eforturi de autocunoastere si autoanaliza, care desi par simple, un verdict obiectiv este rare ori stabilit.

Inca ma intreb de ce am ales un subiect atat de personal pentru a incepe incursiunea "Pe aripile gandului..", insa dupa cum zicea un mare scriitor, nu pot scrie decat despre lucruri pe care le-am trait, simtit, experimentat.

Fiindca din cate am observat fiecare articol trebuie sa aiba si un scop extrinsec, va provoc sa va ganditi la lucrurile care va fac multumiti sau nefericiti, sa va autoanalizati si sa-mi ziceti si mie daca sunteti la fel de tematori de schimbare sau daca pt voi cuvantul "schimbare" face parte din vocabularul curent.

5 comentarii:

Rosu de inger spunea...

Foarte adevarat ce ai spus, atunci cand nu suntem multumiti de ceva, facem o schimbare de fond, ne multumim cu ceva de suprafata, fara sa tinem cont de adevaratul lucru care ar trebui schimbat.. care tine de interiorul nostru, de atitudine, gandire..
Schimbarile sunt foarte bune, reprezinta o continua descoperie a noastra..si tocmai de aceea ai nevoie si de putin curaj.. pentru ca multi se feresc de ideea de nou, sa faca un pas nou, chit ca e vorba de o schimbare de suprafata sau nu...

smileysabi spunea...

m-am gandit eu ca o sa savurezi art. asta..de aia am zis si pt cei care au in vocab. curent cuvantu 'schimbare'..:D

mihaita spunea...

stii k schimbarea doare si nu e nevoie sa schimbi ceva dak nu ti face rau
dar stii cum e ceea c doare la inceput mai inkolo e placut
asa k inainte cu schibarea
pariveste partyea buna a lucrurilor. maine mergi la mare
sa aduci si mie o scoica...:)

Unknown spunea...

Mihaita schimbarea nu doare ci ii surprinde pe cei din jur ei fiind obligati ori sa te accepte pe tine sub noua ta masca ori sa te "respinga".Din orice punct am privii schimbarea este doar o masca pe care ne o punem pentru a scapa de monotonie sau sa ne facem mai placuti de un anumit cerc de persoane sau de o persoana caruia vroiam sa ii atragem atentia din diferite motive,dar pana la urma in momentele de "criza", daca mi se permite sa zic asa,orice masca am purta ne comportam la fel si atunci ceilalti pot vedea adevarata persoana...Ca sa citez o reclama,am uitat la ce produs, schimbarea e buna dar pana la un anumit punct.Schimbarea nu trebuie sa ne faca sa uitam cine suntem,cine ne sunt prietenii adevarati si de ce am decis sa ne schimbam fie doar infatisarea

smileysabi spunea...

nu prea crd eu ca schimbarea e doar o masca..e clar ca in esenta ramai acelasi, dar de-a lungul timpului se produc tot felul de schimbari, percepi lucrurile altfel, te raportezi la oamenii din jur altfel si toate modificarile astea aduse mentalitatii tale, declanseaza alte schimbari in viata ta. Poti ajunge sa iti schimbi slujba, fiindca nu o mai consideri potrivita, sotul/iubitul/prietenul sau chiar grupul de prieteni din 'n' motive..si cauza este evident una singura: faptul ca te-ai schimbat!