Despre mine

Fotografia mea
"Suspin, plâng/ Privesc în gol/ Și râd/ Iubesc/ Umblând în negăsire/ Nu știu/ Nu vreau/ Să stiu ceva/ Și zac/ Visând, iubind/ Simțind, că-i nebunie."

marți, 28 august 2007

Infidelitate sau iesire din banal?


Cu cateva zile in urma, cineva (reprezentant al sexului masculin) imi povestea ca detine o arma secreta pe care o foloseste ca sa cucereasca femei. Se referea la faptul ca isi petrece o parte din timpul liber in preajma femeilor, prietene sau doar cunostinte, le asculta pasurile, se implica in discutiile lor feminine si incearca sa le inteleaga modul de gandire, dorintele si asteptarile in privinta barbatilor. Mi-a marturisit ca astfel a aflat o gramada de lucruri utile pe care, evident, le-a folosit in beneficiul lui. In timp, a reusit sa imbunatateasca multe aspecte ale comportamentului sau fata de femei, a reusit chiar sa le clasifice pe genuri sau tipologii. Totusi, nu a izbutit sa categoriseasca un tip de femeie. Mi-a descris-o povestindu-mi o intamplare.

Mai demult, a avut ocazia sa observe escapada unei femei care era implicata intr-o relatie stabila, sustinea ca isi iubeste prietenul si atitudinea ei fata de el parea sa confirme acest lucru. Intr-o noapte insa, cand aceasta s-a culcat alaturi de prietenul ei in pat, sarutandu-l si foarte dragastoasa imbratisandu-l, a stat astfel vreme de cateva ceasuri, iar apoi, in toiul noptii, condusa parca de o forta exterioara ei, s-a ridicat si pe furis, a parasit camera. A lipsit cateva ore, timp pe care l-a petrecut in bratele altui barbat. S-a intors la urma la cel iubit si mai afectuoasa ca prima oara, l-a imbratisat puternic si au ramas asa pana dimineata. A doua zi, ea s-a purtat atat de natural de parca nimic nu s-ar fi intamplat, sarutandu-l si imbratisandu-l de parca totul fusese doar un vis, cochetand totusi usor si ascuns cu celalalt, spre disperarea sau deliciul spectatorului neavenit.

Acel pasnic observator mi-a spus ca nu a reusit sa descifreze mecanismul gandirii ei. Sa fie oare vorba de ipocrizie absoluta, de o minciuna sfruntata ce ascunde mizeria umana, o femeie desantata cu constiinta incarcata dar impacata cu sine, sau sa fie o simpla escapada, un act minor, nevinovat, un gest aproape reflex, cauzat de cine stie ce neintelegeri, fara prea multa incarcatura emotionala?

Sa fie vorba de infidelitate sau de o simpla iesire din banal?

5 comentarii:

Unknown spunea...

Am citit doar primul paragraf pt. ca mai mult nu vreau. Mi-e scarba de astfel de oameni. Cu siguranta ei exista, sunt foarte multi.Feriti-va de astfel de EXCROCI SENTIMENTALI!

Rosu de inger spunea...

Cred ca as putea sa dau niste raspusuri scrise cu penita experientei..
Si nu este vorba in nici un caz de excroci sentiemtali dupa parerea mea.. Sunt doua cazuri aici: in primul este vorba despre prea multa contrangere, prea multa impunere si reguli in relatie, prea putina libertate.. toate acestea genereaza o dorinta de a sarvasi un lucru prin care sa-si demonstreze siesi care este inca independent..prin care sa evadeze de sub acoperisul regulilor si sa zboare pe un nor interzis...
In cel de-al doilea caz este vorba despre ispite.. mergi pe strada, intr-un bar, intr-o discoteca.. lumea e plina de tentatii... vezi fete cu sani frumosi si picioare lungi.. vezi barbati cu muschi si ochi rupti din mare.. Imposibil sa nu te gandesti macar.. iar de la gand la fapta.. nu mai este foarte mult.. depinde de iubire si principii...

smileysabi spunea...

Argumentele tale sunt foarte pertinente, constrangerea poate fi unul dintre motive, dar oricare ar fi situatia, totul depinde de setul de principii si valori morale al fiecaruia. Chiar daca nu iubesti cu adevarat o persoana, nimeni nu te obliga sa ramani langa ea, poti oricand sa inchei relatia si sa incepi o alta, nu trebuie sa inseli. Totusi, oricine poate da sfaturi, mai ales ca teoria o stie toata lumea, dar stii tu..practica ne omoara.

Răzvan spunea...

noroc ca nu exista excroci, ci doar "escroci" sentimentali.

Cine face asa ceva e persoana de toat a jena.

Boier Moflea spunea...

Super blog. keep up (pagina mea de blog e: www.moflea.haipa.ro asta de pe blogger nu o folosesc) Bye