Despre mine

Fotografia mea
"Suspin, plâng/ Privesc în gol/ Și râd/ Iubesc/ Umblând în negăsire/ Nu știu/ Nu vreau/ Să stiu ceva/ Și zac/ Visând, iubind/ Simțind, că-i nebunie."

miercuri, 5 decembrie 2007

BOS ne invata cum sa vindem bine

Aseara, BOS ne-a oferit ocazia de a participa la un training de vanzari tinut de Iulian Penescu de la Corporate Dynamics International.
Scopul trainingului a fost sa ne familiarizeze cu tehnicile de baza de vanzare, oferindu-ne totodata un bagaj consistent de tips and tricks adunate atat din carti cat si din propria experienta.

Iulian Penescu a lucrat mai intai in constructii si ajungand in varf dupa 8 ani de zile de munca dedicata, s-a hotarat sa cucereasca un alt domeniu, l-au atras vanzarile. A facut traininguri de specialitate si apoi a lucrat in special in asigurari. Din cate am putut observa s-a descurcat de minune, desi a fost nevoit sa o ia de la zero cu vanzarile. Mereu raman impresionata de oamenii care isi doresc continuu mai mult si dupa ce au ajuns profesionisti intr-o directie, au atata vointa, curaj si determinare incat sa o ia de la capat intr-un alt domeniu si care, bineinteles, devin foarte buni in tot ceea ce intreprind.

Trainingul a fost pe cat de interesant pe atat de interactiv. Desi a fost destul de greu sa comunice eficient cu aprox. 30 de oameni, am ramas cu totii vrajiti timp de 4 ore jumate, lucru care categoric nu s-ar putea intampla la un curs obisnuit de la facultate. Am ras, ne-am jucat, am facut simulari de negocieri, am jucat pe rand rolul clientului si al vanzatorului, am aflat de la cum trebuie facuta o baza de date cu potentiali clienti si cum trebuie mentinuta relatia cu acestia, pana la cum sa ne imbracam si ce glumite avem voie sa facem si ce nu pentru a crea buna dispozitie in timpul unei negocieri.
A fost un training cat se poate de constructiv, care m-a facut sa-mi doresc sa ajung si eu o data pe parcursul vietii mele profesionale sa imi schimb optiunea din specialist in PR in profesionist in vanzari.

Acum astept cu nerabdare trainingurile de advertising si HR si sper sa dau de oameni la fel de energici, comunicativi si entuziasti.

5 comentarii:

Anonim spunea...

L-am cunoscut si eu pe Iulian si e un tip extraordinar... iti da energia sa faci orice...

ioana bugheanu spunea...

Ca si Alexandru, si eu am avut ocazia sa il cunosc pe Iulian, participand timp de o saptamana la un cursa sustinut de el...intr-adevar este un profesionist, stapaneste arta de a te face sa te simti cel mai bun, puternic si increzator. Pentru acest lucru ii multumesc..

Anonim spunea...

si eu l-am cunoscut pe iulian...si va impartasesc parerile!

Anonim spunea...

si eu l-am cunoscut pe iulian...si va impartasesc parerile!

Anonim spunea...

si eu l-am cunoscut pe iulian...si va impartasesc parerile!